Travel Page by Planet Ranger
Free Travel Web Page at planetranger.com
Home search About Advice

Travel Page

Robert & Marieke going kiwi

Kia Ora allemaal! Welkom op onze reis site. De komende negen weken hopen we met enige regelmaat jullie op de hoogte te houden van onze belevenissen in Nieuw Zeeland en Maleisie. Enjoy!

Diary Entries

Wednesday, 30 January 2008

Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Hallo allemaal!
Even niet zoveel tekst maar wel 11 nieuwe foto pagina's aangemaakt. Wij hopen dat jullie ze leuk vinden en dat ze een beetje een goede indruk geven.
Veel plezier!
Rob en Marie

Sunday, 20 January 2008

Location: Langkawi, Malaysia

Selamat datang (geloof ik :-)
Hoi allemaal! Nou het was een wat hectische laatste dag in Auckland maar nu zijn we dan in Langkawi aangekomen en ik wou dat jullie konden zien hoe prachtig wij het hier hebben getroffen! Ik zit in de lobby van het hotel/ resort in koloniale stijl. Het is heel open gebouwd met veranda's en allemaal ventilatoren aan het plafond. Veel donker hout en creme en zachte klassieke muziek. Overal palmen en uitzicht ophet zwembad en daar achter de zee. Een heerlijke bries waait door de tuin via de veranda's mijn kant op. De tuin is er eentje als je in een bounty paradijs mag verwachten. Palmbomen, bloemen, kline open paviljoentjes waar je een massage kan krijgen en een mooi bescheiden zwembad met een watervalletje. daarachter het zacht gele strand, glas helder zeewater en een eilandje waar je via de rotsen bij eb heen kan lopen. We hebben een huisje als een droom, op hoge palen tussen de bomen met een trap omhoog en een veranda en in de jungle met uitzicht op zee! En dan zitten we " maar " in een drie sterren resort (ze gaan hier tot 6 sterren geloof ik, heel veel resorts beginnen bij 4). Het is hier heerlijk rustig en we vinden het magisch hier. We zouden hier drie nachten blijven maar willen de hele week blijven. Of dat gaat lukken met de kameris nog niet zeker maar tot cdie tijd hebben wij het paradijslijk.

En nieuw Zeeland en Calimero hebben we achter ons gelaten. Zoals ik al schreef was het een hectische laatste dag. Wij hadden namelijk het plan opgevat om de haven van Auckland te bezoeken en namen Siggy, ons busje mee. Keurig bij een parkeermeter geparkeerd en voor een uurtje geld ingegooid. We hadden een nautische boekwinkel gezien en hebben daar heerlijk staan snuffelen. De eigenaresse bleek een Nederlandse dus dat was leuk even weer eens in de eigen taal kleppen. De tijd ging sneller dan we dachten en we moesten ons terug haasten naar de camper omdat het uur was verstreken. We kwamen in de buurt van de auto en meteen viel het me op dat er een man bij de bus stond die me een heel vreemd gevoel gaf. gealarmeerd stak robert de straat over naar de zijde waar de bus geparkeerdstond. ik bleef aan de overkant lopen om zo de situatie goed in me op te kunnen nemen. Toen de man Robert in de gaten kreeg sprong hij in een auto die strak voor de bus geparkeerd stond en reed weg. Ik keek meteennaar zijn nummerplaat en rende3 naar robert toe. Wat wij vreesden bleek de waarheid, die knakker had geprobeerd een raampje te forceren met en schroevendraaier. Gelukkig hadden we een goed signalement en helemaal super: zijn nummerbord. We waren echt net op tijd geweest. Hij was echt nog net niet binnen. En dan hadden we een probleem kunnen hebben want voor het eerst gedurende de reis hadden we alles van waarde (paspoorten, tickets, creditcard) in de bus laten liggen. Nu kwamen we er van af met een wat ontzette sponning en wat lichte glasschade (krassen). We reden naar de boekhandel waar de vriendelijke eigenaresse ons liet zien waar de dichtsbijzijnde politiebureau was. Dus namen we Siggy mee naar Ponsoby Police Station waar we aangifte hebben gedaan. Op mijn naam. Ha ha als ik langer in Nieuw Zeeland was gebleven had ik in de rechtzaak moeten getuigen!! Ik had de inbreker dan moeten indentificeren als hij voor kwam. Dankzij de nummer plaat en alle details over zijn uitelrijk was hij snel geidentificeerd. Hij bleek echter nog geen strafblad te hebben. Nou die heeft ie dan nu als souvenier van ons!!!
Het liep dus allemaal met een sisser af maar we voelden ons wel een stukje minder veilig met dat beschadigde raam dus reden we weer terug naar de camping voor ons laatste middagje in de stra;ende zon van Auckland (30 graden!!) We hadden een camping aan het water en er waren internationale surfwedstrijden bezig dus dat was erg leuk om naar te kijken!
De volgende dag dus Siggy ingeleverd en naar Kuala Lumpur gevlogen. Dankzij de tv schermpjes in de stoelen ging de vlucht erg snel, ondanks de twee krijsende babies.... 5 " Betty's" 2 Simpsons en een stuk " Ratatouille" later landden we op KLIA.
Daar nog onze tassen staan overpakken om de lange broeken en truien en campeerspullen niet steeds te hoeven meedragen. Ondaks het aanbod van " een mannetje" dat hij wel iemand wist waar we veel goedkoper onze spullen konden opslaan kozen we voor de offieciele weg. Ik had geen zin niet precies te weten waar mijn spullen waren.
Het hotel voor die nacht hadden we al geboekt en was maar 6 minuten van de luchthaven af. We deelden de kamer met een mooie grote Gekko maar verder geen beesies gezien. wel vogels (of zo?) gehoord die me totaal niet bekend voorkwamen. Het was een prima hotel voor de nacht, helemaal laagbouw in een grote tuin. Ik dacht toen nog dat het best gaaf was maar het val helemaal in het niet met wat we nu hebben, ha ha, zo zie je maar!
En nu dus nog effies chillen. Het is hier heel warm. Met name de vochtigheid en het feit dat ook de wind warm (en vochtig) is maakt dat we even moeten wennen. Gelukkig hadden we i9n Nieuw Zeeland gemiddeld 24 graden en de laatste dagen tegen de 30 dus het is best te harden! en mij hoor je nioet klagen na het lezen van het weerbericht in Nederland!!
We hebben trouwens nog hele gave foto's en die hoop ik van de week nog even met jullie te delen, ook een sessie speciaal voor mijn grote broer,...

Nou, ik hoop jullie niet te veel gek gemaakt te hebben met mijn verhalen over palmbomen en blanke stranden en boomhutten....


(nieusgierig? Check Mutiara Burau Beach op Langkawi)www.langkawi-resorts.com/burau
Sterkte daar in het Kikkerland!
:-)

Liefs, Rob en Marie
P.s. sorry Yvonne, we zijn je verjaardag niet vergeten maar hebben dagen geen dekking gehad met de mobiel dus konden je niet sms-en, vanaf Langkawi dan dus alsnog een heel warm gefeliciteerd!!!

Wednesday, 16 January 2008

Location: Rotorua, New Zealand

Kiwi Encounter!!!

Wauw wij hebbennet iets echt heel erg bijzonders gezien! IN Rotorua naar de Kiwi encounter geweest. Nou hebben we al genoeg kiwi's encountered maar dit keer ging het dus om de vogel, niet om de inwoners.
Een 45 minuten durende toer liet ons alles zien dat het " kweek station" had te bieden. De eieren, een pas uitgekomonen kiwi-etje en een ei dat bezig was om uit te komen. Er zat een piepklein gaatje in en af en toe zag je het snaveltje er doorheen piepen. Vervolgens liepen we door het nachtverblijf (ze zijn snachts actief) en zagen we buiten nog een Kiwi die werd gewogen en gecontroleerd of ie helemaal gezond was. Aan het eind van de tour, hgegeven door een erg vrouwelijke tourguide barbie, allen was het een man :-), piepten we stiekem nog even de broedkamer in. Er was al een hele grote scheur in het ei gekomen en het zag er naar uit dat het niet zo lang meer zou duren. Niemand had ons in de gaten dus kregen we een eersterangs prive voorstelling van de geboortje van een Kiwi-etje! Wauw!! We keken ademloos toe en af en toe fluisterden we aanmoedigingen toe. Na een minuutje of tien kwam ie met een ferme karatetrap uit het ei. Een deel van de schaal zat nog op zijn lijfje dus doopte Robert 'm Calimero. Uitgeput maar voldaan bleef ie even liggen pitten. Het was echt heel bijzonder om zoiets te zien. Wij waren erg onder de indruk en je wordt er ook zo blij van als je zoiets ziet gebeuren! Nieuw leven blijft bijzonder. We vertelden later Dyon, onze gids, dat ie uit het ei gekomen was en hij was erg jaloers dat hij er zelf niet was bijgeweest. Hij zou de naam Calimero voorstellen en ons mailen of de Kiwi ook zo voor de rest door het leven zal gaan!
Ondertussen zijn we weer wat verder noordelijk onderweg naar een klimgebied. De 19e vliegen we naar Kuala Lumpur! Ook veel zin in!
Liefs uit een tropisch Nieuw Zeeland!
Rob en Marie

Tuesday, 08 January 2008

Location: Christchurch, New Zealand

Kia Ora!
We hebben een paar bijzondere ontmoeteingen gehad met Kiwi Wildlife!
De eerste was met Llewy, onze beachboy surfdude waar we in Dunedin twee uur spetterende brandingactie mee hebben mogen delen. Kortom: we hebben een surfles gehad, dus als een echte beachboy (met blauwe plank) en beach grirly (helaas met rose plank) geprobeerd de golven van de Pacific te berijden. Wij hebben sindsdien een pijlloos diep respect voor alle boardies,...wow, uitputtend en moeilijk maar ook waanzinnig leuk!!! Robert wist het 1 keer tot rechte stand op de plank te redden en ik was al heel trots dat ik op mijn knieen geweldige bochtjes kon draaien met geheel eigen flair ;-) Llewy moedigde iedere move die meer was dan plat op je buik op de plank liggen aan met een enorm aanstekelijk enthousiasme. Yeah!! Cool!! That's the way!!! Dat gaf me het gevoel dat ik in ieder geval best wel goed was (He I can dream!!) We hoorden dat we wel heel lastige omstandigheden hadden die dag. Anyway, het maakte niet uit, wij hebben het super gehad!
We hopen het in Scheveningen nog eens te proberen.

Vervolgens via de Mouraki Boulders (een aantal enorme bolvormige stenen op het strand) naar Oamaru gereden voor een echte Pinguin Encounter. Om niets te missen van deze toch zeldzame beessies maar een bustochtje geboekt. Zo werden we met een hele groep nieuwsgierigen opeengepakt naar de Yellow eyed pinguins gebracht. Boven aan een kust klif is een pad aangelegd en is er een observatie hutje gebouwd van waaruit je de pinguins kan bespioneren. Het iz daar niet een pinguinresort of zo, het is the real thing, ze zijn er of ze zijn er niet, thats it. Wij hadden mazzel en hebben er een aantal uit de zee zien komen tuimelen en ook achter de observatiehut ontdekten we een koppeltje. Ze zijn heel schattig, zo'n 65 centimeter groot en een geel maskertje op. En dus licht gele ogen (San ik moest steeds aan je denken: I'll give you a hugggg, he told me sooo!!).
Vervolgens met de bus naar de blue pinguins. Dat was wat meer georganiseerd: er was een bezoekerscentrum en ze hadden nestkastjes gebouwd op het land voor de kolonie. Echter, ze konden vrij in en uit lopen en iedere avond vormen de blue pinguins groepen, z.g. rafts, op zee en zwemmen ze in elkaars veiligheid naar het strand. Dan hoppen ze de kant op en waggelen ze gemoedelijk naar hun kroost en moeders de vrouw, of vaders, want ze delen de opvoeding. Wij zaten op bankjes aan het strand op een kleine afstand met z'n allen muisstil te zijn, de zee afspeurend naar " rafts" en jawel, na een tijdje zagen we met enige regelmaat een groepje kleine zwarte (blauwe) kopjes boven de golven uitkomen. Uiteindelijk was het een groep van 25 kleine blauwe pinguinnetjes (ze zijn max 30 cm groot) en het was echt scheetig om te zien. Eentje bleef een beetje treuzelen in de branding en de anderen begonnen hem te roepen en aan te moedigen om het strand over te steken en zich bij de groep te voegen. Uiteindelijk, gesteund door zijn achterban, durfde de angsthaas het strand over te steken en werd deze vervolgens onder luide begroetingen in de groep opgenomen. Zo sociaal zijn die beesten. We hebben er echt van genoten!!
Dagje later naar Christchurch gereden en kamp opgeslagen iets buiten de stad aan het strand. Vandaag op ontdekkingstocht door de stad. Marieke Kremers had gelijk, ze hebben hier echt gave outdoorwinkels en Robert heeft dan ook een nieuwe softshell kunnen kopen. Lekker weer koffie gedronken en van het zonnetje genoten. En morgen gaan we naar het Banks Peninsula waarschijnlijk. Want er is zoveel te zien en te doen en helaas begint de tijd wat te drukken en moeten we nu toch echt keuzes gaan maken (en daar de consequenties van inzien, bleehhhhh). Dus jullie horen wel wat het geworden is!
Groeten uit een zonnig en zomers Christchurch!!

Rob en Marie

Saturday, 05 January 2008

Location: Dunedin, New Zealand

Hey allemaal, een korte omgekeerd chronologische update van Robert dit keer.

Morgen gaan we golfsurfen voor de kust bij Dunedin, geweldige golven hier en een prachtige kust. We moeten wel vroeg uit de veren, om kwart over 9 (ja in de ochtend) worden we in een wetsuit gehesen (want het water is steenkoud!)

We hebben net gegeten nadat we de albatrossen op het uiterste puntje van de Otage peninsula zijn gaan bekijken. We hadden het geluk dat een stel Japanners druk begon te joelen om een overvliegende Royal Albatros aan te kondigen. Op 5 meter hoogte vloog hij recht over ons, wat een geweldig gezicht! Deze beessies kunnen een spanwijdte van 3 meter ontwikkelen.
Tussendoor (op weg naar de camping (ja, niet helemaal omgekeerd chronologisch, maar jullie snappen het vast nog wel)) gestopt bij een strandje waar een zeeleeuw aan het zonnen was, TUSSEN DE MENSEN!!! Paar lui in het water bleken ook vergezeld te worden door een wemmende versie. Dat beest was helemaal in zijn element en kon ieder moment wegzwemmen, maar kennelijk was hij ook wel geinteresseerd in die onhandig spartelende kreaturen.

Gisteren zijn we uit de buurt van Milford sound gekomen, het Sandfly sanctuary bij Gunn's camp om precies te zijn. Ik ben lange tijd met rust gelaten door de bugs (ze vonden Marieke aantrekkelijker), maar op de laatste dag daar hebben ze mij ook weten te waarderen. Het is de jeuk echter wel waard geweest. Te Anau mag je rustig overslaan, maar de cruise over de Milford sound was echt geweldig. Wij waren eigenlijk teleurgesteld omdat het zo regende en je niet zoveel kon zien, maar omdat de Milford Sound (eigenlijk een fjord) de steilste is langs de NZ kust (bergen van 1800 meter eromheen) heb je hier geweldige watervallen. En dan zeker als er in een nacht tussen een halve en een hele meter regen valt :-) (fijn hoor een busje met een hard dak (hoewel de deur nu wel begon te lekker)). Als we alle water weer uit de camera hebben gegoten zullen we een geschikte foto uitzoeken en uploaden.

Tot de volgende update!

Sunday, 30 December 2007

Location: Wanaka, New Zealand

Hi Mates!
Gisteren van Franz Josef Glacier (Gaaf, we hebben ook nog even geboulderd in de puinmorene!) via Fox Glacier naar Wanaka gereden. Een prachtige tocht. Je kan nu toch wel merken dat veel Kiwi's vakantie hebben want we hadden nu voor het eerst echt een probleem om een camping te vinden. Maar zoals ik altijd zeg: Vorr een Wielinga is altijd een plekje vrij en zo bleek op een camping die eigenlijk vol was bij navraag net een plaatsje vrij te zijn. Dus daar stonden we dan tussen een hele berg Kiwi's die allemaal minimaal 5 familieleden, een ghele grote BBQ, 4 tenten en een enorme stereo instalatie in de impresa (met de kofferbak compleet gevuld door de boxen!! SLIK!!) meeslepen. Hmmmm,.....maar goed het was al half acht en zo werden we in slaap gewiegt door de psychedelische bass van de buurtent en het gekibbel van de kinderen in de tent naast ons,....je snapt, we zijn vandaag meteen weer vertrokken. Maar interessant om eens helemaal tussen de Kiwi's te staan. De Kiwiway is in deze echter niet our way,.... waarschijnlijk wordt het dus weer eens wildcamperen. Met de aangeschafte outdoorwaterzakdouche moet dat best te doen zijn ;-).
Nou luitjes, we gaan hier naar een heel gave klimhal en hopen lekker buiten te kunnen gaan raggen!!
Liefs, Robert en Marieke
p.s. we hebben zeeleeuwen gezien op het strand!!

Thursday, 27 December 2007

Location: Westport, New Zealand

Kia Ora allemaal!
We hebben zo veel gezien en al twee uur in het internetcafe gezeten van Westport om de foto's allemaal op de site te zetten dat we het even laten bij de foto's. Ik denk dat die al een goed verhaal vertellen. We zijn in ieder geval ondertussen op het zuider eiland aangekomen en gaan straks naar Cape Foulwind waar een zeehonden kolonie zit met naar ik net heb gehoord: babyzeehondjes. Ben benieuwd!
Wij wensen jullie allemaal alvast een heel gezellig oud en nieuw en een fantastisch, avontuurlijk en gelukkig 2008!!

Liefs, Robert en Marieke

Sunday, 16 December 2007

Location: Auckland, New Zealand

Kia Ora!
Weer Back in good old Auckland!
Vrijdag de tongariro crossing gedaan, een 18 km lange trek over vulkanen in een actief geothermische gebied. Wauw wat een ervaring! Ik denk dat de foto's wel voor zich spreken. Een aanrader!
Heel veel foto's gemaakt met gevolg dat ik hier nu al 2 uur en 40 minuten in het internet cafe zit. Dat is wat minder maar ik wilde het zo graag met jullie delen!
Gisteren Daisy weer ingeleverd. Het was nog een hele rit, ook mijn eerste file gehad. Gelukkig had ik daar al voldoende ervaring in opgebouwd :-) Het was nog best even zoeken op de luchthaven waar ik mijn kleine meid kon inleveren. Maar het is me gelukt!
Heb weer ingechekt in City lodge. Had een wat karaktersitiekere hostel op het oog gehad maar je merkt dat het hoog seizoen aan het beginnenis: die was dus vol. Dus toen maar op het vertrouwde adres terug gevallen.
Morgen ga ik Robert ophalen! Hij is zaterdag met 1 uur vertraging vertrokken. Maandag en dinsdag kan hij dan bijkomen en woensdag hebben we ons nieuwe bakkie! Ben benieuwd!
Zo, ben nu wel toe aan een stevig bakkie, op naar de starbucks!!
Liefs, Marieke
P.s. Wen, je rugzakje is echt perefct!!


Previous Diary Entries

Choose a date from the menu below to view older diary entries in a new window.

Photos - Click Below

Leave a Message

Name:

Email (optional):

Message:

Travelling Soon?

Get Your own Planet Ranger Travel Page. Click Here


Recent Messages

From Regina and Christian
Dear Marieke!
Hope you are fine. We like to look at your pictures. Hope we will stay in contact. We have to leave NZ at the 20th and feel a bit sad...
Best wishes from the two angels!
Response: Hello my dear angels! How nice you have posted a message on our site. Planet ranger has had som eproblems so we were not able to finish te site. Although we are home now I still want to finish it. Maybe a good idea for today. Wishing you a good trio home and see you in Europe!
Liefs, M.
From Véronique
Het klinkt nog steeds helemaal geweldig. Ga de foto's een andere keer bekijken!
Response: Hi Veronique!
Helaas is de website een hele tijd down geweest dus ondertussen zijn we weer thuis maar het verhaal is nog niet bijgewerkt. Dat ga ik snel nog even doen. Zie je binnekort weer!
Liefs, Marieke
From susix
Hee lieffie (lieffies uiteraard)
Bedankt voor je sms, ontzettend leuk!! Wat een gave verhalen weer (op het inbreekaccident na maar je kunt niet alles meehebben hihi). Moest vanmorgen wel weer heeeeel erg aan jullie denken dat ik met mijn griephoofd om 6.00 in de auto stapte maar je weet wat ze zeggen hé....werkpaarden en......!! Nee hoor, ik ben superblij voor jullie dat het zo goed bevalt! Geniet er nog even van en remember: they can't never take this away from you! Dikke x
Response: He lieffie! Ja ik hoorde al dat er een griep epidemie bezig is in Nederland, bah! Gelukkig hebben wij zoveel vers fruit gegeten de laatste tijd en heel veel zon gezien dat ik er maar even van uit ga dat onze weerstand wel afdoende is! Beterschap enne, see you soon!!!
Dikke knuffel!
From Jenny & Dick
Ann alles komt (helaas) een eind. Wij zijn ons al geestelijk aan het voorbereiden om jullie a.s. zaterdag bijzonder vroeg van Schiphol op te halen.
Veel plezier nog tijdens jullie laatste week.
J&D
Response: Selamat Datang!
We maken ons een beetje zorgen over de bijna 30 graden verschil in temperatuur maar vedre verheugen we ons op het kikkerlandje hoor!
Liefs, Rob en Marie
From Timo
ughu aga uhrrr blabl dahdd
(jippie, ik ga jullie weer bijna zien!)

Wat een plek!!! We hadden al bijna een weekje in juli geboekt, geweldig! Wel een tikkeltje jaloers... paar daagjes Londen was ook leuk maar ja...

Enne, voor de reclame: 'Het meisje met de 9 vingers' is inderdaad fantastisch!

Heel veel liefs, W, R & T
Response: Brrrr drewl blllphu uhrrr ieeeeeehaaa!!! (Wij hebben ook veel zin om jullie weer te zien!!!) Enne, Mutiara Resort is een aanrader!! Ze hebben ook een babybadje ;-)
From Yvonne (& Frank)
Hoi M + R,
Tijdens mijn verjaardag hebben we toch nog aan jullie gedacht: ik heb namelijk die overheerlijke appeltaart met havermout gemaakt!!! Veel plezier in bounty-country.
Groeten,
Yvonne en Frank
Response: Havermout?!?! Weet je wel hoe warm het hier is?! Appeltaart sla ik niet over trouwens ;-) (PS: Marieke wilde dat ik mijn naam er nog onder zou zetten, maar da's wel duidelijk dacht ik zo) robert :)
From Reg and Chris
Have a relaxed time in Malaysia! We have to leave Feb, 20th from Christchurch.

Best wishes

C and R
Response: Hi Girls! Thanks it is really nice here! Nice resort and lots of sun and monkeys!!!
You have still almost a month!! Enjoy! X Marieke
From Jenny & Dick
Hi wereldreizigers,

Leuk om jullie belevenissen bijna 'real time' mee te maken.
De luchtfoto op de web site van het Langkawi-resort ziet er geweldig uit (de andere foto's ook trouwens). Daar zouden wij het ook wel een weekje kunnen uithouden.
Geniet er nog maar flink van.
Response: Genieten doen we zeker. Wij hadden het idee dat jullie het hier ook wel uit zouden kunnen houden. Gisteren een autootje (gepimpte Proton) gehuurd om het eiland te verkennen, erg leuk.
From Sander
Vrijdag nieuwe term geleerd; 'gedachtefoto' (bron: "Het meisje met de negen vingers", boek van Laia Fabregas). Volgens mij heb jij zojuist een gedachtefoto van je hotel opgeschreven! En ja, de kleuren komen perfect over. Ik wil niet jaloers overkomen, maar... ;-)

Ik ga met m'n verjaardag wachten tot jullie terug zijn, met als risico dat we in de kroeg bij 5 graden buitentemperatuur naar allerlei tropische verhalen zitten te luisteren, maar dat heb ik er voor over hoor! Hope to see you soon!
Response: Aah! Het boek is uit! Heb je hem al uit? Zet even de URL van de website hier voor de reclame ;)
We komen graag helpen de kroeg op te warmen!
From yvon en jacques
Wederom prachtige foto's. Bedoelde Robert dat zijn pandje gefinancierd moet worden? Ik kom wel even langs (opbasis uurtarief!) Leuk dat jullie de geboorte van Calimero hebben gezien. Geniet nog van jullie reis en vooral van het mooie weer want hier is het alleen regen en storm en regen etc. Hug en behouden reis.
Response: Hi Pap en Mam! Ondertussen zijn we in de tropen beland en zit ik in bikini te internetten :-) wij hebben het met jullie te doen daar!!! We hopen wat zon mee te nemen! Liefs, Marieke
From Martin
Hallo, en hebben jullie ook een Wekah uit het ei zien komen? Bedankt nog. ben gelijk wakker. Veel plezier
Response: Ha ha ha nee niet uit het ei maar wel uit de bush ;-)
From Chris and Regina
Hello Marieke!
Nice to read about your trip.
You are obviously still in NZ. Didn't you plan to leave to Malaysia? However: Best wishes for the rest of your trip. Take care, hope we will keep in contact. The Angels! (We have been on the Angelus Hut, especially for you :-) )
Response: Hi Angels!! We flew on january 19th to Kuala Lumpur and today (20th) we arrived in Langkawi. This angel has found her heaven!! Enjoy your stay at NZ when do youleave for Germany??
X Marieke
From Anna
Ha Marieke en Robert,

Jullie hebben prachtige gedetailleerde foto's gemaakt zeg.Echt genieten!Ik word gewoon jaloers!!!!!!!!!!!!!!!
Veel plezier,groetjes Anna
Response: HI Anna! Wat leuk dat je ook even hebt gekeken! See you when back!
Liefs!
From Martin
Hoi beide, Nog steeds naar jullie zin? Is het een leuk land voor het volgende familieuitje? Moeten jullie wel de hele heen en terugvlucht met mij in de buurt uithouden. ;O) Hebben jullie nog Orks gezien? Het gaat jullie goed. Martin
Response: Hi Bloeike! Geen Orks, Wel weka's!! We hebben er eentje naar je opgestuurd,.....
From Wendy
Hey travellers!
Eindelijk weer even een momentje gevonden om bij te lezen en al die vreselijk jaloersmakende foto's te zien! Jullie komen wel echt op de meest prachtige plekken he? Waanzinning. Hoor graag nog de live verhalen bij de foto's later. En wat gaat de tijd belachelijk snel, dat jullie alweer keuzes moeten gaan maken enzo.
Hier alleen huiselijk nieuws: studeerkamer boven is zo goed als af, Timo slaapt in zijn grote bed in z'n eigen kamer, onze woonkamer lijkt als nieuw met een nieuw plafond en een nieuwe kast erin (en alles wat omgegooid natuurlijk...).
Raar om O&N zonder jullie te vieren. Zelfs verloren van de mannen met Rapidough, Mariek.... ;-(
Dat genieten gaat daar geloof ik wel goed, dus vooral doorgaan! We kijken hier vandaan heerlijk mee naar alle mooie avonturen.
Heel veel liefs, Wendy & Roland
Knuffel van 7,5 kilo Timo.
Response: KLinkt geweldig! Wij zijnb ontzettend benieuwd naar jullie 7,5 kilo bundle of love en alle veranderingen in huis!! See you best wel soon!
Liefs!
From mlein
Hallo travellers,
Heerlijk om zo met jullie mee te lezen! Foto's zien er ook goed uit!
Jochem heeft ook ooit een aantal dappere pogingen gedaan om te leren surfen, maar hij zegt dat het best tegenvalt!..? Na jullie verhaal zal ik hem dan toch maar geloven!
Om in Nederland ook een beetje vakantiegevoel te krijgen hebben we gisteren gezwommen in de tongelreep. Vonden de kids echt super! Joep wilde niet meer naar huis.
Nou geniet nog van de rest van jullie trip. Ik blijf meelezen!
Groetjes mlein
Response: He wieveke! De tTongelreep, da's lang geleden zeg!!!
Wij vonden het surfen heel gaaf maar inderdaad, je moet wel effies oefenen voordat het er cool uitziet,.... ;-)
From de andere Marieke
Ha lieve Mariek en Robbertr,

Wat ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen, goed idee zo'n digitaal dagboek. Nog de beste wensen voor 2008!
Enorm sorrty dat ik niet eerder iets van me heb laten horen, ik stuur jullie gauw een mail. Het klinkt allemaal super wat jullie hebben gedaan. Vergeet de dolfijnen in Kaikoura niet! Dat is echt onmisbaar.
Veel liefs en geniet met volle teugen, groetjes vanuit een koud en vochtig Luxemburg.
Response: Helaas zijn de dolfijnen al volgeboekt :-( Op dit moment moet je minstens 10 dagen van tevoren boeken. Genieten doen we toch wel, we gaan vandaag weer de bergen in, richting Arthur's pass. Beetje wandelen, beetje klimmen. Bij Castle hill schijnt een erg groot bouldergebied te zijn. We'll check it out!
From Christiane and Regin
Dear Marieke,
what lovely photos you have!thank you, now also we know what a Christmas parade looks like. As you know, we always missed it, when we spent these wonderful days before Xmas together. :-)
Have a nice time! C. and R.
Response: Hi Angels! Thanks! Yeah the Christmas Parade was one of the highlights of our trip!! ;-)
Hope you will have a great time at the Wets Coast!! Enjoy!!
Liefs, Robert en Marieke
From Susix
Hee girly and hubby!!

Leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien!! heerlijk zo'n tijd uit dit kikkerlandje te zijn, straks gaan jullie de file's en regeltjes nog missen! Er is nu wel AAHG nieuws: Gerrald is 04-01 pappa geworden van dochter Esmee!!! Enne.....Thera heeft de pot:-)
bart en ik gaan nu even geld uitgeven in Amstelveen! Dikke x
Response: Hi Girly!
He wat leuk, feliciteer Gerrald van ons, denl dat ie het zwaar gaat krijgen in het noeuwe vrouwenhuishouden!! ;-) Tijd voor wat emancipatie!! Wat hebben jullie voor Esmee gekocht?? enne, hoe komt die pot nu bij Thera terecht? ;-))
From Annemiek
hey guys,

klinkt erg goed daar! heerlijk genieten, de foto's zijn prachtig.. vanuit het koud en regenachtige utrecht de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar!!

liefs
Response: He Miek!
Thanks! JIj ook een heel gelukkig en gezond 2008!!We gaan eendezer dagen naar Banks Peninsula, ben erg benieuwd na al jouw verhalen!!
From Corri en Willem
Hoi Robert en Marieke,
Wat denken jullie van dit weer? Is dit warm genoeg? Leuke/goede fotos van Abeltje's Park, jammer van het slechte weer op de terugweg. Nog zeeziek geweest?
Ja, we hadden jullie wellicht moeten waarschuwen voor Kiwi-gedrag op campings maar gelukkig hebben jullie ook een positieve ervaring met gezamelijke lunch (incl Pavlova, heb je al een afspraak met de tandarts?)
Is de PP nog in gebruik, als er 'wild' gekampeerd wordt?

Nog de beste wensen voor 2008, we blijven jullie volgen op deze site.

Groeten van Corri en Willem
Response: Het weer is geweldig, inmiddels een comfortabel temperatuurtje hier. De wind staat bijna altijd klaar om je wat af te koelen.

PP doet trouw zijn dienst en niet alleen op de wilde plaatsen.
From Rene Kooij
Hoi Marieke en Robert,
Ik heb de reisverslagen eens doorgelezen en ik moet zeggen het is echt fantastisch mooi wat jullie allemaal meemaken. Natuurlijk ook een heel gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst.
Groeten uit Utrecht waar het op dit moment koud is!
Rene (OGWK)
Response: Dank je, we geneiten nog steeds ;)
From Wolmet
Hé mensen, de beste wensen voor 2008. Hoe was de jaarwisseling daar? Mijn vader en broertje hebben een aantal jaren geleden ook daar oud & nieuw geviert en volgens mijn broertje waren er hele gave strandfeesten. Vertel!

Veel liefs, Wolmet
Response: Er werd genoeg gefeest (en gedronken). Echter geen strand in de buurt van waar wij waren.

Jaarwisseling was rustig voor ons (wat goed was, de dag ervoor was het een vrij luidruchtige nacht. Tja, we worden ook een jaartje ouder ;-))

Inmiddels wel in een nieuw zeelandse klimhal gehangen. Erg gaaf, maar wat een rare routes bouwen ze hier...
From Anneke
Hoi! Hoi!
Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ik geniet hier van jullie mooie reisverhalen en prachtige foto's. Leuk hoor om te zien wat jullie meemaken. AAHG-nieuws: Gerrald is nog geen papa geworden. We hebben op de afdeling al een pool bedacht, hahaha! Groetjes Anneke
Response: Haha, interessant als het nieuws is dat Gerrald nog GEEN papa is. Hou ons maar op de hoogte (van de pool)
From Martin
Hallo beode. De beste wensen voor 2008!!!!! Het jaar begint iig goed.

Martin