Travel Page by Planet Ranger
Home search About Advice

Travel Page

Sassies Travel Blog

Wat doe je als je na 18 jaar werken geen baan meer hebt? Nou dan ga je, terwijl je nog betaald wordt met 'Garden Leave' en vertrek je naar Australie..

Heel veel tijd om dingen voor te bereiden heb ik niet maar dat heeft vaak ook wel een hoop voordelen, go with the flow.. Ik heb er zin in.

Vertrek:
2 December van Amsterdam via Parijs en Ho Chi Minh naar Sydney

4 - 6 Sydney

6 - 18 Camper tour langs de East coast

18 - 22 Bij Willy in Avoca Beach

22 - 1 Met Chris Patricia & Teun in Sydney

vanaf 1 januari staat het nog open maar Ayers Rock ga ik zeker bezoeken.

10 Januari via Guangzhou weer terug naar Amsterdam waar ik 11 januari om 17.40 uur aankom

For those of you that still have some difficulties with Dutch I will try to write in Enlish every now and than.

I would very much like you to send me messages through this site or through sassiedev@hotmail.com.
Rather than text messages on my mobile.

Diary Entries

Sunday, 09 January 2011

Location: Melbourne, Victoria, Australia

De dagtrip naar de Great Ocean Road van de week was super, de dame van het touristen buro adviseerde me om niet zelf te gaan rijden omdat de wegen niet allemaal even goed zijn en er veelal maar een smalle tweebaans weg is en je tenslotte vooral ook om je heen wilt kijken.
Gelukkig heb ik haar advies opgevolgd en ben met een kleine groepsreis meegegaan.
De dame had gelijk gehad, de rit was in totaal 512 km en we waren van 07.15 t/m 21.30 uur onderweg.

Veel stops onderweg, leuke verhalen over kleine plaatsjes die we passeerden. Kangaroos, koalas, prachtige vogels, regenwoud en die prachtige rit langs de kust die bekend staat vanwege zijn mooie golven en zandsteen formaties.
De 12 apostelen... mooi verhaal het waren er eiegenlijk altijd 9, 1 is er een paar jaar geleden ingestort, met prachtige namen als de drie zusjes, zout en peper, de London bridge.
Ze zijn alleen maar 12 apostelen genoemd door het verkeersburo omdat dat volgens hen DE manier is om Europeanente 'lokken' haha en het schijnt inderdaad te werken.
Aangezien ik er toch was heb ik ook maar de helikopter tour geboekt, mooi om te zien.

Vrijdag met Liz afgesproken, Liz is hier geboren maar ken ik uit Hilversum en zij is hier op vakantie.
Heerlijk de hele dag op St. Kilda beach rondgehangen (pfff wat was het warm 37 graden en weinig wind) maar wat een super dag en een van de meest mooie zonsondergangen die ik ooit heb gezien.

Liz bleef slapen en de volgende dag zijn we samen naar vrienden van haar gegaan die zes jaar geleden vanuit Amsterdam hiernaartoe verhuisde.
Mel en Tom en hun oerhollandse zoontje Gus. Vreselijk gelachen en behoorlijk wat gedronken. Mensen zijn zo ontzettend gastvrij hier.

Vandaag de hele dag geshopt op Chapel street, joehoeeee wat een gave winkeltjes allemaal. Nu eerst maar even eten en dan al mijn spullen weer bij elkaar vegen. Morgen ochtend vlieg ik om 08.15 naar Sydney en dan om 21.30 uur terug naar huis.

En dat was het dan....
Laatse dag in Melbourne, maar wat een stad!! Ik zou er kunnen wonen :)
Leuk trouwens om net te zien dat mijn blog deze maand op nummer 5 van meest bezochte blogs staat (papa dat wat je nu leest heet een blog:) oftewel een digitaal dagboek).

Gelukkig staat het volgende avontuur al weer te wachten (hoe start ik mijn eigen bedrijfje) en is mijn volgende vakantie al geboekt (Hans Arnoud, Ibiza kom maar op!!).

Chris, Patrica, Teun dank jullie wel voor jullie geweldige gastvrijheid. Ik heb dankzij jullie ook heel eventjes in Sydney kunnen wonen.

Willy en Guy en natuurlijk ook een beetje Henny, het was super om bij jullie te zijn het voelde zo vertrouwd in jullie mooie huis in (in mijn ogen) een stukje paradijs op aarde; Avoca Rules!!

Dank jullie wel lieve vrienden en vriendinnetjes voor jullie berichtjes, tips en lieve woorden. Voor het brengen en halen van Schiphol, voor het legen van de brievenbus en het verzorgen van de plantjes. Liefs en tot snel.

Kees, Papa en Mama omdat jullie zo ontzettend goed voor elkaar zorgen en van mij houden, durfde ik op reis te gaan. Ik hou van jullie en tot snel.

En tot slot zoals alleen Arnold het zou kunnen zeggen 'I'll be back!!"

Liefs Saskia

p.s. bijna nog vergeten;
Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door Endemol International BV...:)

Wednesday, 05 January 2011

Location: Melbourne 2

Melbourne is een bijzondere stad in meerdere opzichten.

Allereerst is het een ruim opgezette stad, met wat hoogbouw maar wederom geen sky skrapers.
Mensen zijn zo waar nog relaxter dan in Sydney en omgeving.

Veel bijzondere wijkjes en straatjes. Verder kom je hier nog oude goudzoeker wijkjes tegen en de bevolking is erg gemixed veel grieken, zuidamerikanen en aziaten. Engelsen en Ieren zijn er zowieso natuurlijk.

Eerste dag een beetje in de stad rondgehangen en Axel uit Belgie ontmoet. Nou ja Belgie na 10 jaar in afrika gewoond te hebben woont hij nu in Londen.
Samen terrasje gepakt en gegeten. Bob en Anita uit Canada ontmoet die al bijna 50 jaar getrouwd zijn en vol mooie verhalen zitten.

Gisteren een prachtige wandeling langs het strand gemaakt, voorbij St. Kilda begonnen en de kust helemaal terug gelopen. Heerlijk, 's avonds china town ingegaan en mezelf verwend met heerlijke dumpings en een thai massage!!

Vandaag wederom de stad verkent, naast het uitstekende openbare vervoer heb je hier gratis hop on hop of bussen en trams!!
En op straat staan gepensioneerde vrijwilligers die je om informatie kan vragen.
Gegeten op de avond markt van Queen Victoria street market. Het doet een beetje aan de avond markt in Thailand denken, leuke winkeltjes, eten en drinken en optredens uit alle mogelijke landen.

Voor morgen heb ik een tour geboekt naar de twaalf apostelen op de great ocean drive inclusief helicoptervlucht.. Ik ben er nou toch!!
Vrijdag met Liz afgesproken die is bij haar ouders op bezoek.. Samen touristje spelen...

Monday, 03 January 2011

Location: Melbourne , Australia

En daar gingen we weer. Vanochtend in Melbourne aangekomen en het voelt hier meteen weere heel anders. Meer Europees misschien. Erg leuke dag gehad, vreselijk gelachen met Axel uit België en Bob en Anita uit Vancouver.
Ik merk meteen weer dat het toch hel anders is om alleen op pad te gaan voordat je het weet zit je met ouderen te kletsen en ervaringen uit te wisselen. Ik heb het gevoel dat de mensen hier nog vriendelijker zijn dan on Sydney. Ongelooflijk want ik vond ze dat al zo aardig.

Ik zit in een super hotel op een geweldige lokatie. Radison o William street.
Eerst maar eens slapen want het was een lange dag.

Sunday, 02 January 2011

Location: Sydney, Australia

lieve vrienden en familie, ik wens jullie een geweldig liefdevol en gezond 2011 vol mooie avonturen en gebeurtenissen.

Zo de kop is eraf!! Kan niet anders zeggen dat het een bijzondere gewaarwording is om met oud en nieuw in je tshirt buiten te staan kijken naar het vuurwerk vanaf de brug.
Men heeft hier om negen uur 's avonds eerst het familie vuurwerk en dan om twaalf uur nog een keer het echte werk. Er gaat voor vijf miljoen de lucht in. Maardat is dan ook het enige vuurwerk mense steken niet zelf af en dat zou weleens vanwege brandgevaar vawege droogte kunnen komen. Zelfs sterretjes werden niet door de rangers gewaardeerd.
Voor de beste zichtplaatsen staan mensen al bepakt en bezakt om zeven uur 's ochtends in de rij!!

Nou dat hebben wij dus niet gedaan, ok we stonden dan wel wat verder er vandaan maar daardoor konden we wel gewoon champagne drinken om twaalf uur.

Gisteren avond zijn we met de meiden naar een voorstelling in de opera house geweest. Love, loss and what I wore. Erge leuke voorstelling.

Vandaag genieten van de laatste dag Sydney en het gezelschap, ik vlieg morgen door naar Melbourne.

Wednesday, 29 December 2010

Location: Sydney, Australia

Gisteren was weer een heerlijk dagje, met de boot naar Watson Bay gegaan en heerlijk fish & chips gegeten bij Doyles, een begrip in Sydney en heerlijk in het park gegeten, heel relaxed. Hele families liggen hier in het park, spelen cricket met elkaar.

Mooie wandeling gemaakt, daarna naar Bondi gelopen waar Teun zich onwijs heeft staan uitsloven op Muscle beach echt zo grappig en wij hebben gezellig een borreltje gedronken op Icebergs. Langs de hele kust zijn er zwembaden uitgehakt in de rotsen ivm stromings gevaar, haaien en kleine kwalletjes die heel gemeen kunnen steken.

Wist je trouwens dat:
* er meer dan 600 verschillende eucaliptus bomen zijn
* er hier ook meer dan 12 verschillende merken UGGS zijn en ze allemaal zeggen dat zij de echte zijn
* Patricia en Chris hier heel makkelijk kunnen wonen
* Australiers vanaf 05.00 uur 's ochtends al belachelijk actief en sportief zijn
* Australia geen last heeft gehad van de crisis en dat te merken is aan de hoge bedragen voor eigenlijk alles
* aangezien er meer dan 30.000 km kuststrook is en met alle eilanden erbij meer dan 60.000 ze gek zijn op alles met water
* een pakje sigaretten (25) 17 dollar is ongeveer 13 euro, gelukkig hoef ik die niet meer te kopen
* de wijn heerlijk smaakt maar een stuk duurder is dan bij de AH
* er zijn hier killer muggen (en dan vooral in de nationale parken) de blaren stonden op mijn rug
* de drugstores net als in amerika zijn en er dus van alles daarvoor dan weer te koop is gelukkig
* de sushi daarentegen door de grote aziatische bevolkingsgroep weer spot goedkoop is
* het bijzondere is dat de stad nog helemaal niet zo oud is en de huizen en de winkels endergelijke heel herkenbaar zijn maar de natuur bijna subtropisch is en dat een heel bijzonder en uniek effect geeft
* een bikini een cossie heet
* kerst vier je gewoon in het park of op het strand
* het gewoon kan gebeuren dat je te laat op je werk komt omdat er een walvis voor de boot ligt (weer eens wat anders dan de brug staat open)
* het heel normaal is om een hellingsgraad van 45 % te hebben om je oprit op te kunnen (maar goed dat er geen sneeuw valt)
* Er nu een krokodillen alert is in Queensland
* Er nog een hoop Nederlandse namen terug te vinden zijn in plaatsnamen Dutchies hide out
* Er wel een hoop aboriginal plaatsnamen zij zoals Woolomooloo maar bijna geen aboriginals te zien zijn
* het lijkt of er in Elisabeth Bay bijna geen hetero's wonen

Tuesday, 28 December 2010

Location: Sydney, Australia

ik begin langzaam de dagen kwijt te raken, ik hoop dat iedereen een fijne kerst heeft gehad!! Kerst hier vieren was in ieder geval een bijzondere ervaring.
Gisteren met Patricia naar de expositie van Annie Leibovitsch geweest. Onwijs mooi met veel familie kiekjes, prive projecten en haar werk voor oa Vaniety fair. imposant. Daarna hebben we voor nieuwjaars dag kaartjes gekocht voor een voorstelling in the Opera house. De titel blijf ik vergeten maar volgens mij is het Love, Lost and what I wore. Een soort van vervolg op de vagina monologen maar dan geschreven door de maaksters van oa you've got mail. Leuk om een voorsteling mee te maken.

Vandaag ook bedacht wat ik volgende week ga doen. Ik vlieg maandag voor een week naar Melbourne, Ayers Rock is te druk en te warm. Vandaag gaan we wat veerboten pakken en vanmiddag naar het strand! Sorry..

Monday, 27 December 2010

Location: Sydney, Australia

Maandag ochtend, blijft toch gek dat jullie in Nederland nog aan de tweede kerstdag diners zitten.

Kerst in Sydney was heel erg leuk.
Eerste kerstdag had ik met Marieke afgesproken (Marieke ken ik uit Nederland en zij heeft 4 jaar in Australië gewoond en nu is ze op vakantie hier) op eerste kerstdag zijn er grote feesten op Bondi beach die eigenlijk de orphan feesten worden genoemd omdat er bijna alleen maar buitenlanders naar toe gaan.

En eindelijk wilde er iemand met haar mee, MOI.
Je moet je voorstellen dat het dan zo'n 30 graden is, merendeel van de mensen is buiten heeft een bikini of short aan, zit op het strand en is aan het barbecuen en er is feest.
Zo'n 30 dj's gaven acte de presence en we hebben ons super vermaakt.
Rachel Starr, thank you for a cracker of a day :)
Zo leuk om Marieke met al haar vrienden te zien, haha en haar Australische accent lijkt hier in eens onwijs posh!!

Tweede kerstdag gingen we op zoek naar de start van de zeilrace van Sydney naar Hobart, dat liep net even anders dan we gedacht hadden, de start bleek vlak bij ons huis te zijn en niet in de haven van Sydney waar we net naar toe gewandeld waren. Maar via wat omwegen hebben we ze toch nog gezien.

Ook waren Chris, Patricia Teun en ik uitgenodigd bij Patrick, hij is een oud collega van Southern Star en we hebben een super leuke middag en avond gehad.
Heerlijk in je korte broek buiten achter de barbecue ipv achter de bakplaat of gourmet stel.

Vandaag ziet het er naar uit dat het weer iets minder wordt, zo'n 20 graden met hier en daar een buitje dus zo meteen op naar het MCA waar Annie Leibovitz een expositie heeft.

Thursday, 23 December 2010

Location: Sydney 2, Australia

Gisteren bij Chris, Patricia en Teun in Sydney aangekomen. Chris is een oud collega die met zijn vriendin en zoon voor een half jaar op wereldreis is en voor twee weken een huis hebben gehuurd in Sydney en mij uitnodigde om de feestdagen bij hun door te brengen. Onwijs gaaf natuurlijk. Het huis is van alle gemakken voorzien en ligt in op de Elisabeth Bay Road.

Ik kan je zeggen dat het best bijzonder is om iemand dan aan de andere kant van de wereld de deur te zien opendoen.

Onwijs lieve mensen met een super leuk ventje. Teun is 16 maanden en noemt alles auto. Vandaag boodschappen gedaan op de fish market voor de kerst dagen, heerlijk!

Met Oud en Nieuw wordt het gezellig druk hier gisteren heeft een vriendin van hun besloten om langs te komen en een paar gasten die ze in NZ ontmoet hadden hebben gevraagd of ze mogen crashen.

Ik load af en toe wat nieuwe foto's toe dus blijf Sydney voorlopig checken!

Tuesday, 21 December 2010

Location: Avoca Beach, Australia

Wat een heerlijke dagen in Avoca Beach, lekker weer, prachtige natuur, mooie wandelingen, 's ochtends lekker zwemmen, heerlijk eten, super gezelschap.

Vanavond picknicken op het strand want het is niet alleen de langste dag vandaag er is ook een maansverduistering op komst. Ben benieuwd, het kampvuur is klaar om aangestoken te worden.
Morgen naar Sydney naar Chris, Patricia en Teun.

Dank je wel lieve Willi en Guy voor de waaninnige gastvrijheid, kom maar snel langs in Nederland!
Liefs Saskia

Friday, 17 December 2010

Location: hunter valley, Australia

Yeah gelukt ik heb eindelijk wat foto's kunnen plaatsen zowel in de bestaande als nieuwe mappen!!!
Vind het trouwens erg leuk als je hier een berichtje achterlaat en me verteld wat jij meemaakt.

Nog een keer Yeah.... Want vandaag echt serieus wijn geproefd.
Vijf estates met elk minimaal vijf verschillende wijnen.
Witte, rode, rose, dessertwijnen en drie kleuren champagne!!

Vreselijk gelachen want als je om half elf al begint met drinken vertellen mensen je voor de lunch al hun volledige levensverhaal. Ik merk dat het typen me ook niet zo goed meer af gaat.

Vandaag ook mijn eerste (levende, want als roadkill zie je er genoeg) skippies gezien.
Ook meteen hele velden vol, maar je kan niet al te dicht bij komen zonder dat ze verdwijnen.

Morgen mijn campertje terugbrengen en een paar dagen terug naar Willi en Guy in Avoca beach.

Thursday, 16 December 2010

Location: Port Stephens/ Nelson Bay, Australia

vandaag een dagje op pad geweest met een grote catamaran, dagje dolfijntjes kijken, snorkelen, beetje zonnen en een biertje drinken affijn je kent het wel.

Dolfijntjes gezien, erg leuk om te zien hoe ze voor de boot uit zwemmen. Daarna lekker snorkelen, het voordeel van alleen reizen is dat je dan met de gids meezwemt. Ik had een paar kleine visjes verwacht.... Maar niets is minder waar... Van een gigatische stingray tot grey nurse sharks.. En nog een aantal grondhaaien waarvan ik de naam vergeten ben. Waanzinnig en soms schrik je je echt rot. Zo'n haaitje is toch al snel anderhalve meter lang..
Op de terugweg een kleine tropische storm over ons heen gehad maar dat mocht de pret niet drukken.

En nee Kaatje nog weinig geschreven over spannende mannen hier, ik zit nog een beetje in de camping familie modus maar ik ga vanavond uit eten met Yves de kapitein van de Imagine waar ik vandaag mee op pad ging dus misschien morgen meer ;)

Tuesday, 14 December 2010

Location: Avoca Beach, Australia

Nou de wijntjes heb ik nog niet gedronken, onderweg naar het Noorden belde ik Willi, waar ik zaterdag pas naar toe ga, om te kijken of ze thuis was en dat was ze.
Ik kwam effe een bakkie doen en een preview van Avoca Beach.
Zo leuk als je iemand al 10 jaar niet gezien hebt dat het net is of je haar vorige maand nog hebt gezien, nou helpt het een hoop dat zij en Henny af en toe zoo op elkaar lijken dat ze dezelfde dingen zeggen en doen.

Affijn voor hen die zowel Willi als Henny niet kennen, met Henny heb ik vroeger bij Endemol NL gewerkt en Willi is haar zus die al meer dan 25 jaar met haar man Guy in Australie woont.

Nou kan ik jullie vertellen dat Avoca Beach eigenlijk gewoon een stukje hemel op aarde is. Het ligt anderhalf uur ten noorden van Sydney aan een prachtige baai met heuvels, je hebt het gevoel alsof je hier al bijna in het tropisch regenwoud staat. De stranden zijn breed, mooi en schoon en naast de prachtige golven heb je hier ook een soort van zwembad in de rotsen.

Nou nu ik er toch was kon ik net zo goed mee eten en een nachtje blijven slapen. Guy had heerlijk voor ons gekookt en na een prachtige film (Vengo over zuid spaanse zigeuners, papa echt een film voor jou) lekker naar bed gegaan.
Vanochtend was ik en gelukkig Willi ook, best nog wel een beetje lui dus naar het strand geweest vanochtend voor een wandelingetje en een duik, heerlijk gelunched en net wakker van de siesta.
Mijn reis naar Nelson Bay (dolfijntjes kijken) en de wijntjes proeven in Hunter Valley wordt morgen vevolgd want een dagje lui zijn is ook wel eens lekker!!
De foto overzetten lukt hier helaas ook niet, moet maar weer even wachten tot ik een camping heb met wireless dan kan ik van mijn telefoon wat fotos overzetten.

Monday, 13 December 2010

Location: blue mountains, Australia

brrrr wat is het hier koud 's nachts de ijsbloemen staan nog net niet op de ramen maar het scheelt niet veel!!!!
Wel een erg mooi gebied hier zo ver je kan kijken (en datis toch zo al een km of 100 ) prachtige wouden met eucaliptisch bomen die een prachtige blauwe gloed afgeven waar het zijn naam aan te danken heeft.

Hier merk je pas echt wat een gigantisch land dit is. Na een halve dag in de auto te zitten heb je opde kaart nog steeds maar een piep klein stukje afgelegd!!!
Ben na blackhheath naar de Jenolan grotten gereden en een prachtige tocht door de grotten gemaakt.

Vandaag afscheid nemen van mijn buren, we zijn samen vanuit Sydney doorgereisd maar zij moeten 5 januari in Melbourne zijn ... En ik heb wel zin in een wijntje dus op naar Hunter Valley!!
petra ik zal er een op je verjaardag drinken xx

Saturday, 11 December 2010

Location: Sydney

Donderdag ben ik met mijn buren op pad geweest naar de Zoo in Sydney die is echt zo mooi opgezet met prachtige uitzichten dat je er rustig een paar dagen kan rondlopen.
's avonds de Southern Star kerstborrel gehad. shannon haalde me op van de camping en de borrel was op een super locatie in de haven.
eindelijk Hatice gezien en nog een heleboel oud collega's. Het was echt super gezellig. Foto's volgen.
De dag daarna was ik zo brak dat ik eigenlijk de hele dag niets heb gedaan.

Nu spullen inpakken en op naar Blackheath in de Blue moutains!! Prachtig natuurpark.


Previous Diary Entries

Choose a date from the menu below to view older diary entries in a new window.

Photos - Click Below

Leave a Message

Name:

Email (optional):

Message:

Travelling Soon?

Get Your own Planet Ranger Travel Page. Click Here


Recent Messages

From Chris, Patricia & Te
Ha die Sas, we wensen je een hele goede vlucht naar huis (of misschien ben je al weer thuis). Hebben net nog even door je foto's gestruind en wat heb je veel gezien en gedaan.
Wij vonden het leuk je in Sydney te ontmoeten en een geweldig O&N mee te maken.
Nu op naar de volgende uitdaging. Heeel veeel succes en keep in touch!
Veel liefs Chris & Patricia en een vette handkus + high five van Teun ;-D
From petra
he Sassie

wat een super verhaal en wat een heerlijke reis heb je gemaakt!! Wens je goede reis terug en tot snel!!

dikke kus peet
From Aunti Ri
Lieve schat, adem nog de laatste frisse Aussie lucht in; hier worden we getrakteerd op zwarte chemische wolken vanaf de Moerdijk. Stoppen met roken heeft hier even geen zin......
Dikke pakkerd uit BAB
Ja wat een toestand maar wel doorgaan met ademhalen hoor!! X
From Chris, Patricia & Te
Gave foto's van Great Ocean Road! Willen ook zeker de heli in. Geniet van je laatste dagen in de australische zon. Take care & safe travels! C P & T
Response: Ja mooi he nou de zonsondergang vanaf de strandtent Republica mogen jullie ook niet missen!!
From Sonja
Lieve Sassie, het nieuwe jaar is alweer een paar dagen onderweg, maar alsnog een gezellig en inspirerend 2011!!! Geniet nog even zonder mate van het laatste stuk van je mooie reis.
Ook een kus aan tante sassie van Janne & Duncan
Response: Dank je wel lieverd kussen terug!
From Henny
He Sassie, ben ook weer in het kikkerland en kan alle foto's zien. Zo herkenbaar! Melbourne is leuk he, wij hadden een hotel op Kildare. Jammer dat je niet naar Ayers Rock gaat, maar een goeie reden om snel weer te gaan! Als ik mijn zussie hoor ben je daar ook weer van harte welkom!! Geniet nog xxx
Response: Nou hoop dat je nog wel een beetje mooi weer hebt gehad, en je hebt helemaal gelijk moet snel nog maar een tripje maken. Xxx
From Vera
Hey lief,
Net even al je reisverhalen doorgelezen. Wat een fantastische reis ben je aan het maken. Mooi dat je van alles meemaakt, als een echte toerist, maar ook het leven thuis, cultureel, relaxen en feesten.
En zo alleen ben je niet ;-) Misschien toch wel wat voor mij, haha!
Geniet nog even je laatste dagen!
Dikke knuffel Veer
Response: Veertje dit zou je hartstikke leuk vinden ik weet het zeker. Zie je snel mop xx
From karin
he mop,
Nog een paar dagen en dan zien we je weer, gaat snel hoor 5 weken, lees dat je het echt helemaal super hebt. Hier mis je weinig,
hele dikke zoen van ons allemaal
Response: He lieverd het aftellen is begonnen.. Tot snel mop ennuh niet het boven slot op de deur doen ;) xx
From Ron Vermeulen
He Saskia,

Nog de allerbeste wensen voor 2011. In ieder geval een goed begin van het jaar voor je daar in Australië!! Fantastische reis lijkt me zo.
Leuk je verhalen te lezen.
Enorm veel plezier en succes met je reis!!!

gr,

Ron Vermeulen
Response: He wat leuk jij natuurlijk ook de beste wensen, over een weekje weer thuis en dan hard aan de slag met het starten van een eigen bedrijfje!
From aunti Ri
Ha lieve schat, beetje verlaat, maar wij wensen je een super inspirerend, gezond, gezellig en financieel aantrekkelijk 2011!
Bereknufs van ons uit BAB!
Response: Bab? Is dat hip voor bergambacht? Lol jullie ok de allerbeste wensen! Liefs van je gekke nichtje
From Jelle
Happy New Year Sas! Het begin was goed zo te lezen. Dat de rest van het jaar maar minstens zo prettig moge zijn!
Thanks Jelle so far so good!!! X
From Debora
Ha Sas, happy New Year! Have fun in Melbourne!

Hugs & kisses
Response: he debora,
dak je wel jij ook een heel fijn nieuw jaar! Xx
From Tante Mar
Hoi Sas,

Een goed en gelukkig 2011
gewenst!!
Knuffel van tante Marja.
jij ook tante Marja, dat ht maar een mooi jaar mag worden x
From Broer
Lieve Sas,
Voor zometeen een prachtige, onvergetelijke jaarwisseling gewenst. Hier hebben we nu ijzel, dus volgens mij heb jij het beter voor elkaar :). Kussie voor mijn zussie, XXX, Kees.
Response: Dank je wel lieverd, we moeten nog even uitzoeken waar vandaan we het vuurwerk het beste kunnen zien, want we zagen het niet zitten om al vanaf zeven uur vanochtend in de rij te liggen. Keep you posted x x
From Rinus
Je bent toch om in te bijten? geen krokodillen beet?
Toch zeker wel een beet van een super snelle bink gekregen?
Heel veel fun!!1
Liefs Rinus
From Cami
I'm thinking Australia for honeymoon reading your stories!! Oh how lovely, enjoy and have a great new year's eve!!!!
Response: You should girl just bring a big bag of cash with you and you will love it.
Have a great start of 2011!!
Xx
From theo van Elderen
Heeeee Sas,

Daar issie weer, ik volg je natuurlijk de hele tijd en zie wel dat je geniet. Hier horen we allemaal berichten over wateroverlast maar dat is zeker niet bij jou in de buurt anders... oppassen voor krokodillen. Nou, als je dan bij een van die 600 soorten eucaliptus bomen ligt in je cossie met een fles te dure wijn na je warming up om 5.00 uur smorgens pas dan alsjeblieft op voor die killer muggen want we willen je natuurlik wel heel terug. Vanuit hier de allerbeste wensen en een heel goed 2011, je kan een oliebolletje komen eten maar dat zit er zeker niet in.

Groeten Theo en Will
Response: he Theo wat een leuk bericht je moet schrijver worden!!!! Als je die oliebollen nog een week of twee kan bewaren dan kom ik nog even langs als ik terug ben. Hoop heel erg dat het goed met jullie gaat en zou het super vinden om jullie binnenkort weer te zien. Heel veel liefs en alvast een goed uiteinde!!! Xxx
From A3
Lieve Saskia,

Met je moeder gaat het goed.
De pijnen zijn voorlopig weg. Ze loopt weer goed. De eetlust komt weer terug. Ze wordt weer een beetje bazig.
Liefs ,
Je maat
Response: he maatje da's heel fijn om te horen, mag je dan eindelijk weer een beetje rustig aan doen? Ik mis jullie en hou veel van jullie x
From sander palte
Wat heerlijk om je reis te volgen! Als of ik (we, want ik vertaal de hele handel) er zelf ook een beetje bij zijn! Geniet maar kekker en alvast een heeeel gelukkig en mooi nieuw jaar!
xxxxxx
Response: haha je bent binnenkort ook nog een volleerd vertaler. Ik moet de berichtjes eerst oppikken voordat ze te zien zijn.
Veel liefs en ben benieuwd naar oud en nieuw in tiendeveen!! Xx
From Mik
Lekker wijf!!!!! Je mist hier helemaal niets en ben zo blij dat je het helemaal naar je zin hebt!! Geniet ervan schat voor je het weet sta je weer op Schiphol!!!!! Love you
Response: He liefffie ik mis jullie dan weer wel hoe gaat het met de kaasfonduetjes?
Dikke knuffen voor jullie tweetjes en tot snel!! xx
From tante Mar
Lieve Sas,
Vanuit het koude Nederland, wens ik je een heel fijne Kerst toe.
Response: dank je wel tantetje ik zal proberen wat warmte naar je te sturen want het was hier eerste kerstdagen 30 graden!! Ik hoop dat je ook een fijne kerst hebt gehad X
From A3
Lieve Saskia,

Ik lees alle verhalen, maar weet dat ik klem achter je sta.

Adriaan
Response: da's fijn lieffies dat kan alleen maar betekenen dat ik pal voor je sta en van jullie hou!!!
From hanneke
hey lief, alles goed met je? leuk om foto's te zien, want altijd lastig om je bij verhalen iets voor te stellen. En ja ja dan is het bijna kerst. Jij in de zon en wij in de sneeuw! Wat een contrast. Ik hoop te onthouden dat ik jou 10 uur eerder gelukkig nieuwjaar moet wensen!!! maar dat komt goed. Hier alles zijn gangetje, druk met kerstdiner voorbereidingen. Morgenavond naar levende kerststal op melkpad, wordt al echt traditie. heel veel plezier bij Chris en familie! liefs Han
Response: he lieverd, wat leuk inderdaad doe Wiel en Tilly de groetjes. Ben benieuwd wat je voor lekkers gaat maken voor het kerst diner ik wens je in ieder geval de allermooiste/fijnste kerst toe. Weet dat ik aaan jullie denk. Dikke kussen voor Rob en Luuk en heel veel plezier met je ouders, lieve groeten ook voor hun. X
From Debora
Ha Sassie, je zus hè? Ik snap dat wel, zeker qua stem! Ik geniet van je foto's, heerlijk om te zien. Topfoto in boom! Hen en ik wisten alleen FF niet wie Carol ook alweer was? En leuk dat je ook fan bent van dat geweldige strand daar. Geniet van Sydney, merry christmas! Kus, Debora
Response: he boor, ja je hebt er een zus bij ;)
Carol en John zij is Italiaanse van oorsprong en maakt sieraden, John is kunstenaar. Ze hebben twee kinderen. Ja vond het cht super fijn daar. Jullie hele fijne dagen, geniet ervan! X
From libert
lieve Sas, leuke foto's ! en voor mij herkenbaar. Wij zijn ook (eens) in Sydney en de Blue Mountains geweest. Een geweldige ervaring! Ik zie hoe je geniet. Super! Nog veel plezier. Gezellige Kerst en kom gezond weer terug (over een paar weken).
liefs Libert
Response: he wat leuk, lieverd om een berichtje te ontvangen. Ik wens jullie ook hele fijne dagen en tot snel. Pas je een beetje op mijn moedertje ;) x